Majstorica PH za kadete u Rijeci

Kadeti vaterpolo kluba Vukovar bili su za vikend 18-19.01.2020.  u Rijeci na završnom turniru majstorice u kategoriji kadeta za ulazak u finale Prvenstva Hrvatske gdje su se pored naših dečkiju plasirale i ekipe Vk Opatije i ZPK Zagreb.Najbolji od ove tri ekipe si osigurava plasman na finale Prvenstva Hrvatske koje će se održati od 30. 01. do 02. 02. na Korčuli. Prvu utakmicu su naši dečki odigrali u subotu navečer protiv Opatije, a zatim u nedjelju ujutro protiv ZPK .

U prvoj utakmici protiv Opatije smo izgubili 26:6 i vjerujemo da je naše mlade igrače impresionirao Riječki bazen i balon pod kojim smo igrali, uz svakako nedvojbeno kvalitetnu ekipu  Opatije. To je bila utakmica u kojoj nam gotovo ništa nije polazilo za rukom, u kojoj naši igrači nijednom nisu uplivali prema golu, a upravo taj način igre nas je krasio kroz cijele kvalifikacije. Stoga ne čudi ovakav rezultat.

Drugu utakmicu smo igrali u nedjelju 19.01. protiv ekipe ZPK iz Zagreba i odigrali puno bolje nego prethodnog dana, a izgubili smo rezultatom 18:17 . To je bila jedna dinamična,  zanimljiva i neizvjesna utakmici na kojoj je suđeno skoro 40 isključenja i  veliki broj peteraca u kojoj smo ostali bez 5 igrača koji su izašli sa tri osobne. Ali bez obzira na sve, mi smo imali aktivan rezultat cijelo vrijeme i na kraju smo nesretno i nespretno primili gol tri sekunde prije kraja, naravno iz peterca – svojevrsne „krune“ niza čudnih sudačkih odluka.

Ovdje moramo istaknuti da je naša ekipa kadeta sastavljena većinom od igrača mlađih kadeta, odnosno da imamo samo četiri igrača u godištu, dok su svi ostali mlađi i zato je ovaj rezultat jedan veliki uspjeh ove ekipe. Odigravanja majstorice , praktički zadnjeg kola prije finala Prvenstva Hrvatske i sudjelovanje na ovakvom turniru u Rijeci za naše kadete je završetak Prvenstva kakvog su samo mogli sanjati i zato im je ovaj boravak u Rijeci bio i nagrada za sve što su napravili ove sezone. Želimo se također zahvaliti Marsoniji, kao i njihovim igračima, jer su i njihova tri igrača igrala za nas ova dvije utakmice

I na samom kraju želimo istaknuti da ne znamo da li se do sada uopće dogodilo u novijoj hrvatskoj vaterpolo povijesti da jedan klub koji tako kratko postoji igra majstoricu za finale Prvenstva Hrvatske, a nama bi se to moglo dogoditi u dvije kategorije. Zato sve čestitke našim igračima i treneru na svemu što su do sada napravili i pokazali da se rad i trud uvijek isplati

Posjetite nas
Trg Dražena Petrovića 2, 32000 Vukovar - BAZEN
Dr. Franje Tuđmana 29, 32000 Vukovar
099 767 4242